Press room

« Back to archive

Daniel Smirat kliver in som VD för Gemometrics

Gemometrics arbetar med att validera diamanter och andra ädelstenar med utgångspunkt i Luleå men världen som marknad.

 -Vi har sedan produktlanseringen haft en spännande resa där vi bland annat vunnit Red Dot Award för produktdesignen, inlett flertal avgörande affärsrelationer och samarbeten med distributörer och förtroendeingivande branschinstitut runt om i världen. Med detta i ryggen ser jag framemot att leda förändringsarbetet för att bolaget ska bli ännu mer säljorienterat och fortsätta utvecklingen framåt. Tillsammans med styrelsen och våra engagerade medarbetare är jag övertygad om att vi kommer att skörda ännu fler framgångar, säger Daniel Smirat.

 -Jag är glad att Daniel Smirat har tackat ja till uppgiften att leda Gemometrics. Vi i styrelsen ser fram emot att arbeta med honom i sitt nya uppdrag för att fortsätta Gemometrics globala expansion, säger styrelseordförande Sabrina Suikki.

 Daniel Smirat, 26 år, började sin resa i Gemometrics hösten 2017 och har sedan dess haft diversifierande ansvarsområden bland annat inom försäljning, affärsutveckling och projektledning samt ansvar för leverantörsrelationer och produktionsplanering. Han har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi och är civilekonom från Luleå tekniska universitet. Daniel Smirat tar över rollen efter Peter Larsson som varit VD sedan maj 2018.

 - Vi vill tacka Peter Larsson för sina insatser och för att ha lagt grunden för en välfungerande verksamhet. Att få igång ett startupbolag är ett av de mest utmanade uppdragen man kan ha och vi ser framemot att bygga vidare på hans goda arbete. Vi önskar honom all lycka till med sina kommande uppdrag, säger styrelseordförande Sabrina Suikki.

 - Det har varit en spännande och lärorik resa och jag är stolt över att vi har lyckats med att ta fram ett nytt verktyg som bidrar till en tryggare handel inom ädelstensbranschen. Jag känner mig trygg med att lämna över tyglarna till Daniel Smirat som har varit avgörande i bolagets utveckling sedan lanseringen av GemPen i februari i år, säger Peter Larsson som lämnar VD-posten den 8:e november.

 Gemometrics siktar på att fortsätta den global expansionen med sitt verktyg som är portabelt, träffsäkert och användarvänligt. Bolaget har utvecklats med stöd av Arctic Business samt finansieras av Partnerinvest Norr, Norrlandsfonden, Almi och privata investerare. 


Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Gemometrics, Timmermansgatan 22, Shopping Galleria, Luleå, Norrbotten 972 31, Sverige
Avregistrera

Share This Post
« Back to archive