Press room

« Back to archive

Gemometrics AB inleder samarbete med ett av världens ledande institut inom ädelstensbranschen

 

World Gem Foundation tillkännager idag att man erbjuder avgiftsfria diamantkurser till alla som köper Gemometrics AB:s verktyg för validering av ädelstenar, GemPenÒ. Sedan 2019 är verktyget inkluderat i World Gem Foundations läroplan efter att institutet har genomfört omfattande tester i samarbete med spanska ädelstensinstitutet, Instituto Gemológico Español, i Madrid samma år.

 

”Vi har en perfekt synergi mellan World Gem Foundation och Gemometrics AB. Vi tror på samma kärnvärden och våra företagsfilosofier speglar varandra i alla aspekter”, säger Geoffrey Dominy, grundare och VD för World Gem Foundation.

 

World Gem Foundations diamantkurser innehåller omfattande kunskaper om bland annat diamanternas kemiska natur samt hur diamanter bildas, klassificeras, bryts och slipas. Kurserna finns tillgängliga online och efter kursernas genomförande tillgodoräknas kurspoängen till institutets gemmologiutbildning samt diplomprogrammet inom diamantlära.

 

GemPenÒ är baserad på UV-ljusteknik med en unik kombination av våglängder och ljuskälla. Grundtekniken i GemPenÒUltra Spectrum Optical Filtering (USOF), gör det möjligt att urskilja labbtillverkade och behandlade diamanter från naturliga diamanter. Ett komplimenterande verktyg till GemPenÒ är diamantkartan, ett kompendium med bilder på diamanter som blivit testade med GemPenÒ och som illustrerar hur man särskiljer de syntetiska och behandlade diamanterna från de naturliga.

 

”Vi är mycket stolta över att tillkännage att vi tar samarbetet mellan The World Gem Foundation och Gemometrics till nästa nivå. Vi har arbetat tillsammans med The World Gem Foundation sedan 2019 då GemPenÒ blev en del av institutets läroplan. Vi båda delar tron att ädelstensindustrin måste bli mer transparent och genom att erbjuda avgiftsfria diamantkurser till våra kunder kommer fler i branschen att fatta välinformerade affärsbeslut.” säger Daniel Smirat, VD för Gemometrics.

 

Om World Gem Foundation

World Gem Foundation är en ideell organisation som bildades 2015 med sikte att erbjuda högkvalitativ och prisvärd gemmologisk utbildning till studenter, juvelerare och professionella gemmologer. För nuvarande är fjorton nationella och regionala akademier över hela världen knuta till World Gem Foundation vilket gör det möjligt för studenter att studera lokalt men bli erkända internationellt. World Gem Foundation erbjuder tre examensprogram (Career Gemmologist, Diamond Professional & Colored Gemstone Professional) och en rad kurser som sträcker sig från grundläggande till avancerad gemmologi inom pärlaidentifiering, diamantlära och färgade ädelstenar. World Gem Foundation är utgivare av tidskriften Gemmology Today.

 

För mer information eller frågor angående World Gem Foundation, var vänlig att kontakta:

Geoffrey Dominy

Mobile: +34626011458
E-mail:
information@worldgemfoundation.com
Website:
www.worldgemfoundation.com

 

About Gemometrics AB

Gemometrics AB har sitt säte i Luleå, norra Sveriges högteknologiska nav. Gemometrics AB tillhandahåller verktyg för att effektivt validera om diamanter är naturliga, syntetiska, eller behandlade. Företaget erbjuder den bästa lösningen för att ge diamanter dess verkliga värde och för att säkerställa välinformerade affärsbeslut i hela leveranskedjan - från gruva till slutkonsument.

 

För mer information eller frågor angående Gemometrics AB, var vänlig att kontakta:

Daniel Smirat

Mobile: +46761091758
E-mail:
d.smirat@gemometrics.com
Website:
www.gemometrics.com

 

Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Gemometrics, Timmermansgatan 22, Shopping Galleria, Luleå, Norrbotten 972 31, Sverige
Avregistrera

Share This Post
« Back to archive