Press room

« Back to archive

Svenska GemPen® inkluderat i Kanadas gemmologiska föreningens läroplan

Gemometrics och Kanadas gemmologiska förening inleder samarbete

Kanadas gemmologiska förening, CGA, tillkännager idag sitt akademiska samarbete med Luleåbaserade startupbolaget Gemometrics.

”Samtidigt som ökningen av labbtillverkade och behandlade diamanter tilltar, behöver gemmologer GemPen® för att kunna göra precisa värderingar och bedömningar av världens mest förekommande ädelsten”, säger Donna Hawrelko, ordförande för CGA.

GemPen® är baserad på UV-ljusteknik med en unik kombination av våglängder och ljuskälla. Grundtekniken i GemPen®, Ultra Spectrum Optical Filtering (USOF), gör det möjligt att urskilja labbtillverkade och behandlade diamanter från naturliga diamanter. Ett komplimenterande verktyg till GemPen® är diamantkartan, ett kompendium med bilder på diamanter som blivit testade med GemPen® och som illustrerar hur man ska särskilja de syntetiska och behandlade diamanterna från de naturliga.

”I vår bransch är det viktigt att gemmologer kan förlita sig på verktyg som GemPen® för att kunna testa diamanter. Detta hjälper oerhört mycket vid fastställandet av exempelvis värdet och priset på diamanter”, säger Hawrelko.  

GemPen® kommer även att inkluderas i CGAs läroplan för att ge kanadensiska studenter tillgång till de mest avancerade verktygen för att förbli konkurrenskraftiga på dagens ständigt växande och fluktuerande marknad.

”Vi vill ge våra kunder verktygen för att hänga med i den ständigt föränderliga diamantmarknaden och ha rätt förutsättningar för att identifiera om en ädelsten är labbtillverkad eller inte”, säger Daniel Smirat, VD för Gemometrics, företaget bakom GemPen®.  

 

Om CGA

CGA grundades år 1958 och är en professionell organisation som har satt standarden för  gemmologi i Kanada. CGA:s kurser tillhandahåller utbildning för både yrkesverksamma och entusiaster av ädelstenar och smycken. CGA:s utbildningscertifikat The professional diploma (FCGmA) är erkänt över hela världen. CGA samarbetar med den kanadensiska regeringen gällande utvecklingen av riktlinjer för försäljning och marknadsföring av diamanter, färgade ädelstenar och pärlor, samt vid upprättandet av riktlinjer för ädelstenar och smycken i Kanada.

Kontakta CGA för mer information:
Canada Gemmological Association Tel: +1 647 466 2436
Email: info@canadiangemmological.com
Webbsida: www.canadiangemmological.com

 

Om Gemometrics

Gemometrics AB är baserat i Luleå, vilket är norra Sveriges högteknologiska centrum. Gemometrics ger professionella användare möjlighet att effektivt avgöra ifall en diamant är naturlig, labbtillverkad eller behandlad. Verktyget är portabelt, hållbart och tillförlitligt – och används för att validera ädelstenar. Företaget erbjuder den bästa lösningen för att ge diamanter deras verkliga värde och säkerställa deras handel i hela leveranskedjan från gruva till slutkonsument.

Kontakta Gemometrics för mer information:
Gemometrics AB Tel: +46 724 499 050
Email: Info@gemometrics.com
Webbsida: www.gemometrics.com

 

Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Gemometrics, Timmermansgatan 22, Shopping Galleria, Luleå, Norrbotten 972 31, Sverige
Avregistrera

Share This Post
« Back to archive