Press room

« Back to archive

Gemometrics tar in 3,45 miljoner – för fortsatt global expansion

Luleåbaserade Gemometrics tar in 3,5 miljoner kronor i den senaste investeringsrundan. Syftet med emissionen är att accelerera den globala expansionen som bolaget påbörjade för drygt ett år sedan.

 

”Det senaste kapitaltillskottet möjliggör vår fortsatta expansion, i framförallt Nordamerika, Mellanöstern och Asien, vilket tar oss ett steg närmare vår vision om en trygg handel med ädelstenar”, säger Gemometrics VD Daniel Smirat och fortsätter:

 

”Eftersom lejonparten av vår försäljning utgörs av export till Europa och Asien har vi känt av effekterna av coronaviruset, samtidigt ser vi ett ökat intresse för vår produkt och antalet distributörer ökar varje månad, vilket är ett tecken på att vi fyller ett behov som existerar på marknaden”.

 

De senaste decennierna har behovet av ett verktyg för identifiering av ädelstenar blivit nödvändigt. Orsaken är de stora mängder syntetiskt tillverkade diamanter i cirkulation som skapar osäkerhet i validering och värdering hos experter. Syntetiska diamanter kan ha exakt samma optiska, kemiska och fysikaliska egenskaper som naturliga.

 

Under den senaste rudan har flera befintliga ägare gått in med mer kapital, bland andra AllaNova AB, Partnerinvest AB, Diamtech AB, Nordtoppen AB samt Småbåtsgatans Förvaltning AB.


Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Gemometrics, Timmermansgatan 22, Shopping Galleria, Luleå, Norrbotten 972 31, Sverige
Avregistrera

Share This Post
« Back to archive